Quş ətinin müntəzəm istehlakı mədə xərçənginə və erkən ölümə səbəb olur – ARAŞDIRMAbackend

Quş ətinin müntəzəm istehlakı mədə xərçənginə və erkən ölümə səbəb olur – ARAŞDIRMA

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Quş ətinin müntəzəm istehlakı mədə xərçənginə və erkən ölümə səbəb olur.

İnterpress.az xəbər verir ki, bu barədə elm adamları araşdırma aparıb.

Alimlər son 20 ildə 5000 insanın məlumatlarını təhlil ediblər. Müəyyən edilib ki, həftədə 300 qramdan çox ağ ətdən müntəzəm istifadə edənlərin mədə-bağırsaq xərçəngi və erkən ölüm riski 27% çoxdur.

Ağ ətin qırmızı ətdən daha təhlükəli olduğu ortaya çıxıb. Yalnız həftədə 100 q-dan az yeyənlər sakit ola bilər – onların riski minimaldır.

Xuraman Etibarlı

İnterpress.az