Həkimlərin fikirinə görə, hər gün 1 ovuc ləpə yeyən insan özünü bir çox xəstəliklərdən və pozulmalardan qoruya bilər. Xatun.life saglamolun.az-a istinadən, ləpə yeməyin faydalarını təqdim edir:
Qoz-fındığın orqanizmə olan müsbət təsirləri arasında:
– Ləpə insanı uzun müddət ərzində tox saxlayır və nəticədə daha az yeyir və arıqlayır.
– Omeqa-3 və Omeqa-6 yağlı turşularla zəngindir ki, bu maddələr ürəyin və beyinin sağlamlığında çox böyük rol oynayır.
– Arterial təzyiqin tənzimlənməsinə kömək edir.
– Orqanizmdə \”pis\” xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir və bununla damarlarımızı aterosklerozdan qoruyur. Ateroskleroz insult və infarkt kimi ağır pozulmaların əsas risk faktoru sayılır.
– Qidalı liflərlə zəngin olduğuna görə bağırsaqları təmizləyir.
– Mineralla zəngin olduğuna görə sümükləri və dişləri möhkəmləndirir.
– Qanda \”xoşbəxtlik hormonu\” adlandırılan serotoninin səviyyəsini qaldırır ki, bu da bizə streslə və depressiya ilə mübarizə etməyə kömək edir.
– Beyinin bütün funksiyalarını (yaddaş, diqqət, təfəkkür) yaxşılaşdırır.
– Yuxunu normallaşdırır.
– İmmun sistemini möhkəmləndirir.
– Antioksidant maddələrlə zəngin olduğuna görə hüceyrə səviyəsində qocalma prosesini ləngidir, insanı daha gümrah edir.
İnterpress.az