Ayran aşı şorbasıbackend

Ayran aşı şorbası

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:

1 st. buğda (yarma)
1 st. noxud
4 st. süzmə qatıq
duz, su nanə

Üzəri üçün:

1 x.q. əridilmiş kərə yağı


Hazırlanması:

Buğda və noxud ayrı-ayrı axşamdan isladılıb, suyu süzülür. Qazana tökülür, üzərinə su əlavə edilib qaynadılır. Süzmə qatığa duz, nanə qurusu, qaynayan noxudun suyundan çömçə ilə əlavə olunub qarışdırılır. Qatığın çürüməməsi üçün noxud və buğda qazana ehtiyatla əlavə edilir və sürətlə qarışdırılır.
Şorba soyudulur, üzərinə kərə yağı gəzdirilib süfrəyə verilir.


İnterpress.az