Qadınlara çox faydalı badam ləpəsi ilə ətli salatbackend

Qadınlara çox faydalı badam ləpəsi ilə ətli salat

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Badam ləpəsi ilə ətli salat

½ ədəd qırmızı baş soğan

¼ dəstə aysberq kələmi

30 qr badam ləpəsi

1 ədəd qırmızı turp

2 x.q. zeytun yağı

1 ədəd təzə xiyar

1 ədəd pomidor

100 qr can əti

½ dəstə kahı

1 ədəd kök

Duz, istiot

Marinad üçün:

0,5 ç.q. xardal

0,5 ç.q. paprika

1 x.q. zeytun yağı

1 x.q. limon suyu

Duz, istiot

Marinadın hazırlanması:

Yağın üzərinə xardal, paprika, limon suyu, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır.

Ət uzunsov doğranıb 1 saat marinadda saxlanır.

Marinad olunmuş ət 1 x.q. zeytun yağında qızardılır.

Salatın hazırlanması:

Badam qaynar suya salınır.

Qabığı təmizlənir, yağsız qovrulub xırdalanır.

Kahı və aysberq kələmi əllə parçalanır.

Soğan və turp halqavarı, pomidor və xiyar xırda doğranır.

Tərəvəzlərin üzərinə xırdalanmış badam, 1 x.q. zeytun yağı, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır.

Salat boşqaba yığılıb, üzərinə qızarmış ət düzülür.

Hazır salatın üstünə sürtgəcdən keçirilimiş kök qoyulub servis edilir. Nuş olsun!