\”Duet”şorbası
Tərkib:
1 dəstə ispanaq
100 qr göbələk
1 ədəd kartof
1 ədəd baş soğan
30 qr əridilmiş pendir
30 ml bitki yağı
Duz, istiot
Hazırlanması:
Göbələk, kartof, soğan xırda doğranır. Kartof duzlu suda bişirilir. Soğan, göbələk, ispanaq ayrı-ayrı yağda qızardılır. Qızarmış soğan kartofun üzərinə əlavə edilib qarışdırılır. Qarışıq iki hissəyə bölünüb, kasalara tökülür. Kasanın birinə qovrulmuş ispanaq, digərinə əridilmiş pendir və göbələk əlavə edilir. Şorbaya duz, istiot səpilib ayrı-ayrı blenderdən keçirilir. Hər iki şorba bir kasaya tökülüb servis edilir.
İnterpress.az