Halva – halva deməklə ağız şirin olmurbackend

Halva – halva deməklə ağız şirin olmur

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

“Hakani” halvası

Tərkib:

150 qr kərə yağı
100 qr fıstıq
250 qr manna yarması
80 qr qoz ləpəsi
250 qr qaymaq

Şərbət üçün:

500 qr süd
250 qr şəkər tozu

Üzəri üçün:

Badam ləpəsi

Hazırlanması:

Fıstıq qazanda kərə yağı əlavə edilərək qovrulur. Qovrulmuş flstlğln üzərinə manna yarması əlavə edilib qəhvəyi rəngə düşənəcən qovrulur. Qovurma prosesində qoz ləpəsi əlavə edilir.

Şərbətin hazırlanması:

Süd şəkər tozu ilə qarışdırılıb odun üzərində qaynadılır. Halva qəhvəyi rəng alandan sonra üzərinə şərbət tökülüb qarışdırılır və zəif odda dəmə qoyulur (ara-sıra) qarışdırılır). Hazır halva bir lay nimçəyə yayılır, üzərinə qaymaq çəkilir, yenidən ikinci lay yayılıb bütpv badam ləpəsi ilə bəzədilir.

İnterpress.az