Kəsmikli xəmirdən kruassan
Tərkib:
400 qr un
250 qr kəsmik
100 qr şəkər tozu
90 ml bitki yağı
2 ədəd yumurta
10 qr qabartma tozu
10 qr vanil
İçlik üçün:
Cem, şokolad yağı, şor, qatılaşdırılmış süd
Hazırlanması:
Yumurta şəkər tozu ilə çırpılır. Un ələnir, üzərinə yağ, yumurta – şəkər qarışığı, kəsmik, vanil, qabartma tozu əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmir 20 dəq. dinləndirilir. Hazır xəmir 4 hissəyə bölünür. Hər bir hissə yayılıb 8 seqmentə bölünür. Bölünmüş hissələrə zövqə görə içlik qoyulub bükülür, kalka salınmış formaya düzülüb 200 dərəcəyədək qızdırılmış sobada üstü qızaranacan bişirilir.
İnterpress.az