Ərzaqlar (2 nəfərlik üçün ):
– Yarım stəkan yaşıl mərci
– Yarım stəkan konservləşdirilmiş qarğıdalı dənələri
– 1 stəkanın ¾ hissəsi xırda makaron çeşidi (mən ulduz formasında olandan istifadə etdim)
– 2-3 təzə xiyar
– Cəfəri və göy soğan
– 1 ədəd limon və 3-4 yemək qaşığı zeytun yağı
– Duz və istiot
Hazırlanması:
Yaşıl mərcini suda bişirin. Mərci tam bişməlidir, ancaq vaxtını ötürməyin, əzmə halına dönməsin, ən sonda duz əlavə edin və bir müddət soyumasını gözləyin. Makaronu duzlu suda bişirin. Onun da həmçinin vaxtını ötürməyin, hətta məsləhət görərdim makaronu italyanlar demiş – “al dente” bişirəsiniz. Təzə xiyarı xırda kublar şəklində doğrayın, həmçinin göy soğan və cəfərini də xırda doğrayın. Bişən mərci və makaronun suyunu süzün, geniş bir qaba tökün. Bura doğranmış göyərtini, xiyarı və konservləşdirilmiş qarğıdalı dənələrini (suyu süzülmüş) əlavə edin. Daha sonra ehtiyatla, ərzaqları əzmədən qarışdırın. Demək olar ki, salatımız hazırdır. Bu halda siz salatı üstünə streç çəkib soyuducuda bir müddət də saxlaya da bilərsiniz.
Salatı süfrəyə təqdim etdiyiniz zaman üstünə yarım limonun suyunu sıxın və arzuya görə 3-4 yemək qaşığı zeytun yağı gəzdirin.
İnterpress.az