Badımcan kürüsü
İnqrediyentlər:
300 q badımcan,
200 q pomidor,
2 diş sarımsaq,
göyərti dəstəsi,
2 xörək qaşığı zeytun yağı,
zövqə görə duz və istiot.
Badımcan kürüsünün hazırlanması:
Badımcanınları yuyun və sonra bir neçə yerdən çəngəl ilə deşin. Onları bitki yağı çəkilmiş tavaya düzün və 180°С dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 10 dəqiqə bişirin. Sonra digər tərəfini çevirib yenə 8-10 dəqiqə bişirin.
Badımcanları sobadan çıxarın, soyuduqdan sonra qabığını təmizləyin, meyvə ətini çıxardıb çəngəl ilə əzin.
Pomidorları 2 dəqiqə ərzində qaynar suda saxlayın ki, qabığı rahat soyulsun. Sonra onları da təmizləyib xırda-xırda doğrayın. Sarımsağı əzin, göyərtiləri isə xırdalayın.
İnterpress.az
Bütün inqrediyentləri birləşdirin, üzərinə duz, istiot və zeytun yağı əlavə edib qarışdırın.