Xəmir üçün:
3 st. un
2 ədəd yumurta
½ st. soyuq su
¼ st. süd
1 ç.q. duz
İçlik üçün:
700 qr çiyələk
Sous üçün:
1,5 st. çiyələk
1 x.q. limon suyu
0,5 st. şəkər tozu
Üzəri üçün:
Zövqə görə: kərə yağı və şəkər kirşanı
Sousun hazırlanması:
Çiyələyi blenderdən keçirin, üzərinə limon suyu və şəkər tozu əlavə edib zəif odda bişirin.
İçliyin hazırlanması:
Çiyələyi doğrayın, üzərinə şəkər tozu səpib qarışdırın.
Xəmirin hazırlanması:
Kasada yumurta, duz, süd və suyu qarışdırın, üzərinə un əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri yayıb, stəkanla dairələr kəsin. Hər dairənin içərisinə içlik qoyub kənarlarını bükün.
Çiyələkli varenikləri qaynayan duzlu suda bişirib süzün.
Hazır vareniklərin üzərinə şəkər kirşanı səpin, kərə yağı gəzdirib, sousla süfrəyə verin.
İnterpres.az