Tərkib:
1 st. qırmızı mərci
1 l toyuq bulyonu
1 ədəd baş soğan
100 ml bitki yağı
30 qr qat-qat xəmir
1 ç.q. tomat pastası
1 ç.q. qırmızı pul bibər
1 x.q. nanə qurusu
3,5 st. su
Duz
Hazırlanması:
Mərci yuyulur.
Soğan xırda doğranıb yağda qızardılır. Üzərinə mərci, tomat pastası əlavə edilib qovrulur. Qarışığın üzərinə bulyon tökülüb 10 dəqiqə qaynadılır. Kütlə süzgəcdən keçirilir.
Üzərinə nanə qurusu, pul bibər, duz səpilib yenidən qaynadılır. Xəmir yayılır. Şorba istiyədavamlı qaba tökülür. Üstü xəmirlə örtülüb 170 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 8 dəqiqə bişirilir.
İnterpress.az