Tərkib:
1 l süd
2 x.q. nişasta
2 x.q. un
1 ədəd yumurta sarısı
100 ml qaymaq
70 qr peçenye
10 qr vanil
Çiyələk və ya banan
Hazırlanması:
Çiyələk dilimlənir və saxlanır.
Süd, yumurta, şəkər, un, nişasta ve vanil bir qazana əlavə edilib mikserlə çirpılır.
Qarışıq zəif odda qarışdırılaraq bişirilir. 5 dəq. soyudulub üzərinə qaymaq qatılıb təkrar mikserlə çırpılır.
Peçenye blenderdən keçirilib su stəkanına əlavə edilir.
Stəkanın kənarlarına ikiyə bölünmüş çiyələk yerləşdirilir.
Üzərinə ilk öncə südlü qarışıq , daha sonra çiyələyin şirəsi tökülür.
“Maqnoliya” çiyələk dilimləri ilə bəzədilir.
İnterpress.az