Axşam, samovar çayı və kartoflu, göyərtili piroq…backend

Axşam, samovar çayı və kartoflu, göyərtili piroq…

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:
3-4 ədəd kartof
2-3 dəstə ispanaq
2 ədəd yumurta
250 qr kəsmik
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
1 dəstə göy soğan
100 qr “feta” pendiri
1 ədəd limonunb qabığı
Zeytun yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:
Kartof təmizlənir, yarısı dilimlənir, yarısı halqavarı doğranır, yağda qızardılıb salfetin üzərinə yığılır.

Axşam, samovar çayı və kartoflu, göyərtili piroq...

İçliyin hazırlanması:
İspanaq yuyulur, qurudulub doğranır.
Üzərinə 2 x.q. su tökülür, 4 dəq. pörtlədilib, sücgəcdən süzülür.
Pendir çəngəllə əzilir, üzərinə xırda doğranmış göyərti, ispanaq, yumurta, kəsmik, limon qabığı, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır.

Axşam, samovar çayı və kartoflu, göyərtili piroq...

Forma yağlanır, üzərinə halqavarı doğranmış, kənarlarına dilimlənmiş kartof yığılır.

Axşam, samovar çayı və kartoflu, göyərtili piroq...

Üzərinə içlik tökülüb yayılır. Piroq 179 dərəcədə 40-45 dəq. bişirilir.

İnterpress.az