Tərkib:
600 qr toyuq filesi
½ st. un
1 ədəd yumurta
½ st. süd
2 x.q. qaymaq
1 st. qarğıdalı lopası
Duz, istiot
Üzəri üçün:
½ st. qarğıdalı lopası
½ ç.q. qırmızı istiot
Hazırlanması:
Toyuq əti kiçik parçalara doğranır.
Üzərinə un, istiot və un səpilib qarışdırılır.
Yumurta, süd və qaymaq çəngəllə çırpılır.
Toyuq ətləri ilı öncə yumurtalı qarışığa, daha sonra qarğıdalı lopasına batırılıb yağlanmış formaya düzülür.
Qarğıdalı lopası və qırmızı istiot qarışdırılıb toyuq parçalarının üstünə səpilib, 180 dərəcəlik sobada 30 dəq. qızardılır.
İnterpress.az