Tərkib:
1 l su
1 st. ət suyu
6 x.q. bulğur
1 st. bişmiş noxud
2 x.q. un
1 ədəd yumurta sarısı
1 st. qatıq
Duz, quru nanə və pul bibər
Hazırlanması:
Qazana su və ət suyu tökülüb qaynadılır.
Qaynayan suyun içərisinə bulğur tökülüb zəif odda bişirilir.
Yumurta və un kasada çırpılır.
Üzərinə qatıq əlavə edilib təkrar çırpılır.
Qaynayan bulğurun üzərinə noxud əlavə edilib bir burum qaynadılır.
Qatığlı qarışığın üzərinə qaynayan şorba suyundan 1 x.q. tökülüb təkrar qarışdırılır.
Qarışıq şorbaya əlavə olunub 1-2 dəq. qaynadılır.
Hazır şorbaya duz, istiot, nanə və pul bibər səpilib servis edilir.
İnterpress.az