Tərkib:
6-7 ədəd badımcan
4 ədəd bibər
Bitki yağı
Sousu üçün:
1 ədəd baş soğan
4 diş sarımsaq
4-5 ədəd pomidor
1 ç.q. tomat pastası
1 fincan su
1 ç.q. şəkər tozu
Duz, istiot
Hazırlanması:
Badımcan kvadrat şəklində, bibər halqavarı doğranır.
Badımcan duzlu suda 10 dəq. saxlanır.
Tərəvəzlər yağda qızardılıb salfetin üzərinə yığılır.
Yağı çəkilmiş tərəvəzlər qaba yığılır.
Sousun hazırlanması:
Xırda doğranmış soğan və sarımsaq yağda qızardılır.
Üzərinə tomat pastası əlavə edilib qovrulur.
Qarışığa rəndələnmiş pomdior, duz, istiot, şəkər tozu əlavə olunur, su tökülüb bişirilir.
Sous suyu çəkilənə qədər qaynadılıb, qızarmış tərəvəzlərin üzərinə gəzdirilib servis edilir.
İnterpress.az