Tərkib:
1 st. düy
1,5 st. göy noxud
1 dəstə göy soğan
1 dəstə şüyüd
1 ç.q. duz
Sousu üçün:
4 ç.q. rəndələnmiş zəncəfil
1 ç.q. alma sirkəsi
1 ç.q. şəkər tozu
1 ədəd limonun suyu
1 ç.q. duz
3 x.q. zeytun yağı
Hazırlanması:
Düyünün üzərinə duz səpilir, qaynar su tökülüb isladılır.
Suda bişirilib süzülür, üzərinə xırda doğranmış göyərti və göy noxud qatılır.
Zəncəfilin üzərinə alma sirkəsi, limon suyu, şəkər, duz və yağ əlavə edilib qarışdırılır.
Sous düyü qarışığının üzərinə gəzdirilib servis edilir.
İnterpress.az