Tərkib:
30 qr əvəlik (qurudulmuş)
3-5 qr razyana toxumu
2-3 ədəd alça qurusu
2-3 st. ət bulyonu
¼ ədəd baş soğan
25 qr kərə yağı
Duz, istiot
Umac üçün:
25 qr kərə yağı
1 x.q. un
Duz
Hazırlanması:
Kərə yağı əridilir, üzərinə un və duz səpilib qovrulur.
Əvəlik ilıq suda isladılır.
Suyu süzülür, sapları ayrılıb pörtlədilir.
Üzərinə xırda doğranmış soğan əlavə edilib yağda qovrulur.
Qarışığa bulyon tokülüb qaynadılr.
Üzərinə qaşıq-qaşıq umac, alça qurusu, razyana toxumları əlavə edilir, duz və istiot səpilib bişirilir.
İnterpess.az