Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayınbackend

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Soğan

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Soğanın qabığı çox yaxşı dezinfeksiya edicidir. Xüsusilə dırnaq göbələyi əleyhinə əl və ayaq baxımı üçün çox faydalıdır. Qabıqların qaynadıldığı suda əl və ayaqların bir müddət saxlanılması göbələklərin aradan qaldırılmasında təsirli olur. Bundan başqa, qabıqları sıyıq halına gətirib döyənəklərin üzərinə qoyulsa, onları təmizləyər.
Alma

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Almanın qabığı kaliumla zəngindir. Həzm sisteminə kömək edir. Qəbizliyi aradan qaldırır. Xolesterolu aşağı salır. Dişləri təmizləyir. Diş ətləri üçün faydalıdır.
Zoğal

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Zoğalın qabığı ishalın qarşısını alır. Temperaturu aşağı salır. Böyrək daşlarının müalicəsində istifadə olunur.
Nar

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Narın qabığı bağırsaqların parazitlərdən təmizlənməsinə kömək edir. İshala qarşı faydalıdır. Meyvəsinin qabığından hazırlanan ekstrakt virusları və mikrobları öldürür. Nar qabığından və nar pərdələrindən hazırlanmış həlim isə – yanıqlar və mədə pozğunluqları zamanı faydalıdır.
Limon

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Limon qabığı C vitamini ilə zəngindir. Bakteriyaları öldürür. Ürək-damar sistemini nizamlayır. Yumurtalıq və dəri xərçənglərinin qarşısını alır. Qaraciyər və öd kisəsi üçün faydalıdır.
Portağal

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Portağal qabığı sellüliti aradan qaldırır. Qırışların aradan qaldırılmasına kömək edir. Ultrabənövşəyi şüaların ən böyük düşmənidir.
Xiyar

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Xiyar qabığında demək olar ki, kalori yoxdur. Xiyar qabığı qırışların qarşısını alır. Dəriyə qulluq etmək üçün ən yaxşı vasitədir.
Kartof

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Kartofun qabığını soyduqdan sonra bişirmək 25 % C vitaminini itirmək deməkdir. Buna görə də, kartofun qabığını soymaq əvəzinə bıçaqla təmizləmək daha yaxşıdır.
Heyva

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Heyva qabığı sidik yolu iltihabının qarşısını alır. İştahanı artırır. Böyrək və sidik kisəsi iltihabları üçün də faydalıdır.
Pomidor

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Pomidorun qabığı xolestrolu aşağı salır. Təzyiqi nizamlayır. Ultrabənövşəyi şüalara qarşı faydalıdır.
Qarpız

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Qarpız qabığı C vitamini ilə zəngindir. Dərini təmizləyir. Günəş ləkələrini aradan qaldırır. Orqanizmdəki zəhərli maddələri ifraz edir.
Kivi

Meyvə və tərəvəz qabığlarınım atmayın

Kivi qabığının başqa cür təbii antibakterial da adlandırmaq olar.

İnterpress.az