Tərkib:
200 qr maş lobya (axşamdan suda isladılmış)
3 x.q. zeytun yağı
200 mil süd
800 ml su ( təhmini 4 st.)
2 x.q. un
1 ç.q. zəncəfil
Şüyüd, cəfəri
Duz
Hazırlanması:
Axşamdan isladılmış maş lobyanın üzərinə yenidən su töküb 7 dəqiqə qaynadın.
Qaynayandan sonra suyu süzüb, yenidən su töküb 5 dəqiqə qaynadın.
Un və zəncəfil yağda qovrulur, üzərinə bişmiş maş lobya əlavə edib 1-2 dəq. qovurun.
Qovrulan ərzaqların üzərinə süd və su töküb qarışdırın.
Şorba qaynadıqdan sonra qarışdırmanı buraxıb, 3 dəqiqə odun üzərində saxlayın.
İnterpress.az