Dadlı və ucuz
Şalğam mülayim və sərin iqlimdə becərilir – o, çox tələbkar bitki olmadığından aşağı temperaturlara dözür. O, tanınmış tərəvəz növü və heyvan yemidir. Kartofun yayılmağından əvvəl o, çox populyar idi.
Şalğam mətbəxdə
Şalğam ət xörəklərlə kartof əvəzinə yeyilə bilər; o, adətən bişirilmiş, buxara verilmiş, və ya qızardılmış şəkildə yeyilir. O, həmçinin suplara və tərəvəz yeməklərinə əlavə olunur. Norveqiyada o, bayram vaxtı yeyilən bütün yeməklərin əsasını təşkil edir.
Şalğamdan kim yeməlidir?
Şalğamın tərkibinin 90% su təşkil edir, o, çox doyumlu və eyni zamanda az kalorilidir. Bu səbəbdən o, çəkisi artıq olan və arıxlama pəhrizi tutan insanların qida rasionuna daxil olmalıdır. Şalğam həmçinin dərini sağlam edir və saç tökülməsinin qarçısını alaraq onu möhkəmləndirir. Şalğam siropu öskürəyi yumşaldır.
İnterpress.az