Badımcan hər halı ilə  gözəl, közlənmişi isə daha gözəl…backend

Badımcan hər halı ilə gözəl, közlənmişi isə daha gözəl…

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:
4 ədəd badımcan (közlənmiş, qabıqları soyulmuş)
4 st. toyuq suyu
2 diş sarımsaq
1 ç.q. qırmızı istiot
4 ədəd kiçik soğan
1 x.q. kərə yağı
¼ dəstə cəfəri
Duz, istiot

Hazırlanması:
Soğan və sarımsaq xırda doğranıb yağda qızardılır. Üzərinə közlənmiş badımcan əlavə edilib qovrulur.
Üzərinə qırmızı istiot, duz, qara istiot əlavə edilib toyuq suyu tökülür.
Şorba zəif odda 7-10 dəq.bişirilir.
Hazır şorba blenderdən keçirilir, üzərinə xırda doğranmış cəfəri səpilib kasaya tökülür.
Şorbanın üzərinə, kərə yağı ilə qarışdırılmış qırmızı istiot gəzdirilib servis edilir.

İnterpress.az