Meyo Klinikası (ABŞ) alimləri araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, ətdən imtina edən insanlarda vaxtdan qabaq ölümün riski ət qəbul edən insanlarla müqayisədə 20-25% azdır.
Ətdən imtina edən insanlar daha çox yaşayır və daha sağlam olurlar.
IFL Science xəbər verir ki, burada söhbət qırmızı ətdən və kolbasa-sosis məhsullarından gedir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bu məhsulları kanserogen məhsulların siyahısına daxil edib. Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar göstərib ki, qırmızı ətin və kolbasa-sosis məhsullarının qəbulu ürək-damar sistemi xəstəliklərinin və bəzi xərçəng formalarının riskini artırır.
Toyuq əti əksinə faydalı sayılır. (saglamolun.az)
İnterpress.az