Tərkib:
1 pors pizza xəmiri
250 qr göbələk
2 diş sarımsaq
200 qr mozzarella pendiri
1 st.süd
2 x.q. kərə yağı
1 x.q. un
Duz, istiot
Hazırlanması:
Göbələk , sarımsaq xırda doğranır, brokkoli çiçəklərə ayrılır.
Tərəvəzlər 1 x.q. kərə yağında qovrulur, duz, istiot səpilir.
1 x.q. kərə yağı əridilir, üzərinə un səpilib 2 dəq. qovrulur.
Üzərinə az-az süd tökülüb qarışdırılır, 4 dəq. sonra odun üstündən götürülür.
Üzərinə hər iki növ pendirlərin yarısı əlavə edilib qarışdırılır.
Xəmir açılıb formaya yerləşdirilir, üzərinə əvvəlcə südlü sous, sonra göbələkli qarışıq yayılır.
Pizzanin üzərinə yerdə qalan pendir səpilib 180 dərəcəlik sobada 15-50 dəq. bişirilir.
İnterpress.az