Ananaslı küncütlü hinduşka salatıbackend

Ananaslı küncütlü hinduşka salatı

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:

120 qr hinduşka filesi
10 qr küncüt
80 qr ananas
100 qr rukola
½ ədəd nar
Zeytun yağı
Duz, istiot

Sous üçün:

10 ml “Sweet chili” sousu
1 ç.q. pul bibər
2 ç.q. bal

Sousun hazırlanması:

“Sweet chili” sousunun üzərinə bal və pul bibər əlavə edilib qarışdırılır. Hinduşka filesi uzunsov doğranır, üzərinə duz , istiot səpilib 30 dəqiqə sousda saxlanır. Hinduşka filesi sousdan çıxarılır, küncütə batırılıb yağda qızardılır.

Salatın hazırlanması:

Ananasın yarısı yarımhalqa doğranıb boşqaba dairəvi şəkildə düzülür. Yerdə qalan ananas kubvarı doğranır. Üzərinə rukola, nar dənələri və 1 x.q. zeytun yağı əlavə edilib qarışdırılır. Qarışıq doğranmış ananasın üzərinə yığılır. Salatın üstünə qızarmış küncütlü hinduşka əti yığılır, nar dənələri səpilib servis edilir.

İnterpress.az