Qırmızı ət bu xəstəliyin riskini atırırbackend

Qırmızı ət bu xəstəliyin riskini atırır

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Alimlər 15 ildən artıq 63 min insana nəzarət edirdilər. Bu insanların pəhrizi və onlarda böyrək çatışmamazlığının riski təhlil edilirdi.
Nəticədə məlum olub ki, bu insanlar arasında tez-tez qırmızı ət yeyənlərdə az yeyənlərlə müqayisədə bu ağır pozulmanın riski 40% çoxdur.

Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar göstərib ki, qırmızı ətin tez-tez qəbulu ani ölümün, ürək-damar və bəzi xərçəng növlərinin riskini artırır.
Alimlər qırmızı ətin qəbulunu azaltmağı, qırmızı ətin əvəzinə balıq və toyuq ətini yeməyi tövsiyə edirlər. (saglamolun.az)

İnterpress.az