Zəngin və düşünülmüş miqdar
Bir çoxları düşünür ki, yaponlar ancaq suşi yeyir. Amma onların qida rasionu olduqca zəngindir. Onlar daha çox dəniz məhsullarına, düyüyə, tərəvəzə, meyvəyə və yaşıl çaya üstünlük verirlər. Onlar üçün önəmlisi qidaların təbiliyi və onları mövsümə uyğun qəbul etməkdir. Hər mövsümün öz balığını istifadə edirlər. Qışda ət, balıq, şorba, yayda isə soyuq şorba və dəniz məhsulları yeyirlər.
Yeməklərin hazırlama qaydası
Yaponlar yeməkləri buxarda, manqalda, az yağda qızartmaqla hazırlayırlar. Tərəvəzləri vitaminləri ölməyənə qədər bişirirlər. Hətta rənginin dəyişməsinə də imkan vermirlər. Onlar ədvalardan ehtiyatla istifadə edirlər. Bu da qidaların kalorisinin az olmasına imkan verir.
İnterpress.az