Buğda toxumlarını bir gecə boyunca 8-12 saat arası suda gözlədin.
Sonrakı 16-24 saat içində, toxumları üzəri dəlikli bir qabda saxlayın. Toxumu gündə 3 dəfə istilədin və durulayın.Toxumu torpağa kiçik bir quyruq göründüyündə əkin.
Boşqabın yarısını dolduracaq şəkildə və toxumlar möhkəm-möhkəm olacaq şəkildə.
Qabda sulayın və toxum torpaq ilə örtün ilk 3 gün qurumaları üçün.
İlk 3 günkü böyümə müddətində torpağı gündə bir dəfə səhərlər yaxşıca sulayın. Axşamları da yüngülcə spreylə toxumları nəmləndirin.4cü gündən etibarən gündə bir dəfə sulayın. Kölgədə saxlayın işıqla təmas etməməli.
Kif və çürümə problemlərinə qarşı, hava axınını 21-26 dərəcə arasında nizamlamağa çalışın.
Buğdanı kənarından ikinci bir cücərti çıxdığında qıra bilərsiz. Normalda 7-12 gün arasında yetişir ancaq havaya görə dəyişə bilər. Bu səbəbdən çəməni kəsmək üçün mütləq bu genişləməni çıxıb çıxmadığı təqib edilməli.
Gündə yalnız bir dəfə biçəbilirsiniz. Kəsilmiş çəmən soyuducunda 7 günə qədər saxlanıla bilər.
Buğda suyu nə qədər içilməlidir?
Gündə 2 çay stəkanını keçməyəcək şəkildə səhər və günortadan sonra bir çay stəkanı içilə bilər.
A, B, C, E vitaminləri ehtiva edir B17 ilə xərçəng hüceyrələrinə qarşı mübarizə aparır.
Torpaqdan bitkiyə keçə bilən 102 elementdən 92- sinə malikdir. Kalsium, dəmir, fosfor, maqnezium qaynağıdır.
Qaz, qabarıqlıq kimi problemləri rahatlaşdırmağa dəstək verir.
Enerji verir, daha az yuxuya ehtiyac duyarsınız. Həzmə kömək edir. İmmunitet sistemini gücləndirər.
Qandan və hüceyrələrdən toksinləri təmizləyər. Alkalizing edər, qanın pHini tarazlar.Qanın oksigen daşıma tutumunu artırır.
Qan şəkərini tarazlar. Qırımızı qan hüceyrələrini artırır. Antibakterial təsirə malikdir.
Antioksidandan zəngindir, anti-aging təsiri vardır. Kilo verməyə köməkçi olar.
İnterpress.az