Tərkib:
Qatılaşdırılmış süd – 1 banka
Yumurta -3 ədəd
Vanil – 1ç.q.
Un – 500 qr.
Qabartma tozu -1 ç.q.
Bitki yağı – 100 ml.
Şəkər kirşanı
Hazırlanması:
Qaba qatılaşdırılmış süd, yumurta əlavə edilib mikserlə çırpılır.
Üzərinə un, qabartma tozu və vanil əlavə olunub yumşaq xəmir yoğrulur.
Xəmir kvadrat formaya salınıb, 40 dəq. soyuducuya qoyulur.
Xəmir uzunsov lent kimi kəsilir, kiçik hissələrə ayrılıb yumurlanır.
Ponçiklər bolluca yağda qızardılıb, salfetin üzərinə yığılır.
Üzərinə şəkər kirşanı səpilib servis edilir.
İnterpress.az