Tərkib:
1 ədəd yumurta
150 qr əridilmiş kərə yağı
1 fincan bitki yağı
1 st. şəkər kirşanı
1 armudu st. nişasta
1 x.q. türk qəhvəsi
2 x.q. kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Un
Hazırlanması:
Qaba bitki yağı, kərə yağı, şəkər kirşanı və yumurta əlavə olunub mikserlə çırpılır. Üzərinə qabartma tozu, vanil, kakao, qəhvə və nişasta əlavə olunub təkrar çırpılır. Qarışığa un qatılıb (aparanacan) yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmir kündələrə bölünüb yuvarlanır. Yuvarlaqlar astaca ortasından basılıb, yağlı kağız salınmış formaya düzülür. Qurabiyyələr 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 20-25 dəq. bişirilir.
İnterpress.az