Xəmir üçün:
2 st. un
200 qr kərə yağı
1 ədəd yumurta
0, 5 st.şəkər tozu
1 x.q. xama
1 ç.q. qabartam tozu
İçlik üçün:
500 qr albalı
2 x.q. nişasta
Hazırlanması:
Yumurta, şəkər tozu, xama və yumşaldılmış kərə yağı qarışdırılır. Üzərinə un və qabartma tozu əlavə edilib xəmir yoğrulur. Xəmirin 1/3 hissəsi soyuducuya qoyulur.
Qalan xəmir yağlanmış formaya əllə yayılır.
Xəmirin üzərindən ablalılar düzülüb, nişasta səpilir. Soyuducudaki xəmir sürtkəcdən keçirilib, albalıların üzərini örtəcək şəkildə səpilir. Piroq 180 dərəcəli sobada 40 dəq. bişirilir.
Piroq soyuduqdan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpilir.
İnterpress.az