Tərkib:
Xəmir üçün:
2,5 st. un
2 ədəd yumurta
150 qr kərə yağı
1/3 st.süd
1 ç.q. qabartma tozu
Kəsmikli qat üçün:
400 qr kəsmik
1 ədəd yumurta
1 x.q. şəkər tozu
İçlik üçün:
400 qr çiyələk
Xəmirin hazırlanması:
Yumurta şəkər tozu ilə mikserlə çırpılır. Üzərnə süd, qabartma tozu əlavə edilib qarışdırılır. Un ilə yumşaldılmış kərə yağı umac halına gətirilir. Hər iki qarışıq bir-birinə qarışdırılır.
Kəsmikli qatın hazırlanması:
Kəsmik, yumurta və şəkər tozu mikserlə qarışdırılır.
Xəmir yağlı kağız salınmış formaya yayılır, üzərinə ikiyə bölünümüş çiyələk düzülür.
Çiyələyin üzərinə kəsmikli qarışıq tökülüb yayılır.
Piroq 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 40-45 dəq. bişirilir.
İnterpress.az