Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl və fərqli təamlarından sayılan – badımcan ləvəngisibackend

Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl və fərqli təamlarından sayılan – badımcan ləvəngisi

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Tərkib:

1 kq badımcan
250 qr qoz ləpəsi
2 ədəd baş soğan
1 x.q. alça tuşusu
bitki yağı
duz, istiot

Hazırlanması:

Badımcanın başı kəsilir, qarnı yarılır, duzlanıb 1 saat saxlanır. Qaynayan suda pörtlədilib süzülür. Üzərinə ağır daş və ya başqa əşya qoyulub 1-2 saat saxlanır. Soğan ətçəkən maşından keçirilir, tənziflə acı suyu sıxılır, üzərinə alça turşusu, duz, istiot və ətçəkən maşından keçirilmiş qoz əlavə olunub qarışdırılır. Ləvəngi badımcanın içərisinə doldurulub yağda hər tərəfli qızardılır.

İnterpress.az