Xərçəng olmamaq üçün çayı belə dəmləyinbackend

Xərçəng olmamaq üçün çayı belə dəmləyin

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

İnterpress.az xəbər verir ki, türkiyəli professor Bekir Bükün çayın tərkibinə diqqət çəkərək onun içindəki tein və tanenin yüksək atəşə məruz qaldığı zaman zərərli maddəyə çevrildiyini bildirib.

Professorun sözlərinə görə, həmin maddələr yüksək atəşdə hətta xərçəngə yol açacaq vəziyyətə gələ bilər: “Çay dəmləyərkən bu maddələrin aktivləşməsinin qarşısını almaq üçün aşağı temperatur seçilməlidir. Hər bir insan çayın hansı dərəcədə dəmləndiyini onun dadından anlaya bilər. Həmçinin boyat çaylar da ağızda acı dadır. Çayı ancaq təzə dəmlənmiş halda için. Çay dəmlənən su mütləq qaynadılmış olmalıdır”.

İnterpress.az