İnterpress.az xəbər verir ki, bu qida məhsulları siyahısının başında yerkökü dayanır. Tərkibində xərçəng hüceyrələrini məhv edən karotin maddəsi olduğuna görə yerkökü əvəzedilməzdir.
Qırmızı bibər antioksidan kimi olduqca əhəmiyətlidir. Tərkibində bol miqdarda kapsaisin olduğuna görə agrəkəsici kimi də istifadə olunur.
Sarımsaq qoxusu səbəbi ilə süfrələrədən çox zaman uzaq tutulsa da, faydaları saymaqla bitməz. Təbii antibiotik kimi tanınan sarımsaq orqanizmi virus və bakteriyalardan təmziləyir.
İspanaq orqanizmi gücləndirir, beyin fəaliyətini artırır.
Yulaf xərçəngə qarşı qoruyucu maddə effekti ilə yanaşı, xolestrol səviyyəsini aşağı salır, ürəyi qoruyur, qanda şəkərin miqdarını azaldır.
İnterpress.az