Qırmızı soğan ürəyi gücləndirir.
Ürək çırpıntısını yox edir.
Xolesterolu aşağı salır
Həzm problemini həll edir.
Qan yaratmağa kömək edir.
Tərkibindəki esterlər qan laxtalanmasına mane olur.
Qan təzyiqini aşağı salmaq təsirinə malikdir.
Şəkər xəstələrinin bol miqdarda qırmızı soğan yeməsi məsləhətdir.
Kəsik və yanıq yaralarına mikrob düşməməsi üçün qırmızı soğan suyu sürtülür.
Öd kisəsi ifrazatını artırır və daş yaranmasının qarşısını alır.
Əl və ayaq dırnaqları tez qırılırsa, tez-tez qırmızı soğan suyunda ovun.
Ayaq, qarın, sinə və əllərdəki şişmələrə qarşı gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 çay qaşığı soğan suyu içilir.
Burun qanamasını durdurmaq üçün soğanı kəsib qanayan buruna tıxayırlar.
Qarın sancıları və mədə qanamalarına qarşı çox incə doğranmış soğan süd içərisində qaynadılaraq içilir.
Boğaz iltihabı, səsin gözəlləşdirilməsi, sinir xəstəliklərin müalicəsində, öskürək, bronxit, boğaz ağrılarının ən yaxşı dərmanı soğan suyunun bala qarışdırılaraq gün ərzində 3 x.q. yeyilməlidir.
İnterpress.az