İnterpress.az xəbər verir ki, bunu \”Report\”a açıqlamasında Azərbaycan Quşçular Cəmiyyətinin sədri Aydın Vəliyev bildirib.
Onun sözlərinə görə, yumurta vaxtında satılmasa və müəssisənin anbarlarında toplanarsa, 3-4 dərəcə temperaturda 28 gün saxlandıqdan sonra bişirilir və toyuqların yeminə qatılır: \”Yumurtaya müəssisədə çeşidlənərkən müxtəlif xüsusiyyətlərinə – iriliyinə, xırdalığına və s. görə fərqli qiymətlər qoyulsa da, satış mərkəzlərində bütün çeşiddə olan yumurtalar qarışdırılaraq eyni qiymətdə satılır. Tutaq ki, satışa üç çeşiddə yumurta verilir. Marketlər yumurtanı müəssisədən fərqli qiymətə alır, amma qarışdırıb hamısını çeşidinə görə daha bahalı olan yumurtanın qiymətinə satır\”.
Cəmiyyət sədri vurğulayılb ki, hazırda quşçuluq müəssisələrində yumurtanın satış qiymətləri çeşidinə görə 12-13-14 qəpik arasında dəyişir. Quş əti isə 2.80, 3 manat 30 qəpik və s. qiymətlərdə satılır.
A.Vəliyev onu da bildirib ki, ölkəyə xaricdən gətirlən toyuq ətinə qoyulmuş gömrük rüsumunun yüksəldilməsinin yerli quşçuluq bazarına müsbət təsirini hələ bir neçə aydan sonra görmək mümkündür: \”Bazarlara əvvəlldən o qədər çox məhsul doldurulub ki, bəlkə onları gələn ilin aprel-may aylarına qədər ancaq satıb qurtarmaq mümkündür\”.
İnterpress.az