İnterpress.az xəbər verir ki, bu nəticəyə mütəxəssislər ABŞ-ın Çikaqo şəhərində Ruş Universitetində aparılan bir araşdırmadan sonra gəlib.
950 nəfərin yemək adəti üzərində araşdırma aparılıb.
144 cür yemək arasında ən çox hansı qidadan istifadə edildiyi araşdırılıb və bunun insanlara təsiri öyərənilib.
Məlum olub ki, mütəmadi olaraq ispanaq yeyən insanların beyinləri başqalarına nisbətən 11 il gec qocalır.
Buna səıbəb ispanağın tərkibindəki A, C, E və B qrupu vitaminləri, dəmir, maqnezium, fosfor, iot minerallarının olmasıdır.
İspanaq orqanizmə güc verir, yorgunluğu aradan qaldırır, əsəbləri sakitləşdirir. Həmçinin sümükləri möhkəmlədir. Xolestrolu aşağı salır. Dişlərdəki çürümələri önləyir.
İnterpress.az