Kələm yeyin- Xərçəng olmayın!backend

Kələm yeyin- Xərçəng olmayın!

  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Bütün kələm növlərində kanserogen (xərçəngin inkişafına təkan verən) maddələrini neytrallaşdıran və bununla da xərçəngin riskini azaldan \”sulforafan\” var. Bu maddə xüsusilə brokkoli kələmində çoxdur.
Müxtəlif ölkələrdə laboratoriya heyvanları üzərində aparılan eksperimentlər göstərib ki, kələmin bütün növləri xərçəng hüceyrələrinin inkişafını və yayılmasını xeyli ləngidir.
Həkimlər insanlara hər gün müxtəlif kələm növlərini qidalanmalarına daxil etməyi tövsiyə edirlər. Nəzərə almaq lazımdır ki, kələm mümkün qədər çiy və ya buğda bişirilmiş halda (kələm salatı, buğda bişirilmiş brokkoli və ya gül kələmi və s.) qəbul edilməlidir. Bu kələmin tərkibində olan bütün xərçəngəleyhinə maddələri saxlamağa kömək edir.

Kələm yeyin- Xərçəng olmayın!

İnterpress.az